Halk İktidarı İçin : Bakanlar Yetmez Hükümet İstifa !

Bakanlar Yetmez Hükümet İstifa

“Hükümet İstifa” diyenler Ankara Keçiören, İstanbul Eyüp Karadolap Mahallesi, İstanbul Kartal Kartallı Kazım Meydanı, Antakya Arsuz Boyacılar Parkı, İskenderun, Eskişehir Çarşı Tramvay Durağı, Mersin Forum Önü, Edirne Keşan Tekel Meydanı, Malatya Pasaköşkü Mahallesi Postane Önü,  Gaziantep Yeşilsu Parkı, Çorum Özdoğanlar Kavşağı, Denizli Candoğan Parkı, İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Kocaeli Cumhuriyet Parkı, Antalya Kapalı Yol ve Adana İnönü Parkı’nda eylem çağrıları ile  ortaya dökülen yolsuzluklar ve yolsuzlukların üzerinin örtülmesine karşı, gerçek sorumlu olan Başbakan’ın hesap vermesi için sokaklara çıktı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin çağrısıyla yapılan yürüyüşlerde yapılan basın açıklaması:

EY BAŞBAKAN!

NUTUK ÇEKMEYİ BIRAK İSTİFA ET

TEK ÇARE DİRENİŞ

TEK ÇÖZÜM HALK İKTİDARI 

AKP’nin 11 yıllık birikmiş pisliklerinin bir kısmı ortalığa döküldü.

Bakanların göstermelik istifaları ve kabinedeki değişikliklerle, Başbakan kendini güvence altına almaya ve yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışmaktadır.

Oysa, tüm bu yolsuzlukları da en iyi bilen Başbakan’dan başkası değildir. Kendi bakanının da itiraflarında olduğu gibi, baş sorumlu Başbakan da istifa etmelidir.

Ne kabine revizyonu ile ne bir kaç kişinin istifası ile AKP’nin ve Erdoğan’ın düzlüğü çıkma imkanı kalmamıştır.

Artık geri dönüş yoktur!

Erdoğan ve AKP yönetme meşruluğunu kaybetmiştir. AKP ve Erdoğan’ın 11 yıllık saltanatına son veren Haziran direnişimizdir, halkın devrimci eylemidir.

11 yıldır ülkeyi birlikte yönetenlerin bugün tutuştukları bu saray kavgasının iç ve dış tüm bileşenleri aynı pisliğin başka bir versiyonundan başka bir şey değildir.

Ülkemizin geleceğine sahip çıkmak bugün tüm bu kirli güçler karşısında, bu düzeni kökten değiştirecek ve ülkemizi yeniden kuracak bir iradeyi sokaktan ve direnişin içerisinden yaratmaktan geçmektedir. RTE-AKP gericiliğinin alternatifinin bir başka gericilikle ittifakta arandığı bu sağcılığa ülkemizi teslim etmeyeceğiz.

Bu pislikten, her yanı çürümüş yolsuzluk düzeninden kurtulmanın yolu Türkiye’nin eşitlik, özgürlük, bağımsızlık temelinde yeniden kurulmasından geçiyor.

Onun için, bu iktidarı ve onun tüm bileşenlerini şimdi bir kez daha ve Haziran’daki gibi yere sermek için mücadele etmeliyiz.

Çürümüş düzenin aynı kaldığı, aktörlerin değiştiği bir sözde değişim için değil, bu düzeni kökten değiştirmek için halkın kendi iktidarını sokaktan, mahallelerden, üniversitelerden, iş yerlerinden filizlendirmeliyiz.

Çağrımızdır, mahalle mahalle, sokak sokak, okul okul direnişi hep birlikte ve dayanışma içinde örgütleyelim. Haziran direnişini büyüterek, ülkemizin geleceğine sahip çıkalım.

Bu yolsuzlukların, hırsızlıkların üzerinin örtülmesine, ülkemizi çetelerin, karanlık güçlerin yönetmesine izin vermeyelim.

Hırsızlar, Soyguncular, Çeteler, İşbirlikçiler Bizi Yönetemez

İKTİDAR HALKA

 

Ankara

ankara
ÖDP Ankara İl Örgütü, “Bakanlar Yetmez Hükümet İstifa” demek için yaptığı çağrıyla Keçiören İncirli’de buluştu. ÖDP İlçe Örgütü’nden Danişment Kavşağı’na yapılan yürüyüş sırasında “Tek çare direniş, tek çözüm halk iktidarı”, “Gün gelecek devran dönecek hırsızlar halka hesap verecek”, “Hırsız vaaar” sloganları atıldı.

İstanbul/ Eyüp

eyup

ÖDP İstanbul İl Örgütü, Eyüp ve Kartal’a yaptığı çağrıyla “Yolsuzluk düzenine son, Türkiye’yi yeniden kuralım” dedi.
Eyüp’te, “Yolsuzluk düzenine son, hükümet istifa” pankartı ve “Kutu kutu çalanlara YUH çekmeye” dövizleri ile Karadolap Mahallesi’nde buluşuldu; Akşemsettin Mahallesi Cengiz Topel Caddesi dört yola kadar yürüyüş yapıldı. Burada Sevim Aktan’ın yaptığı basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

İstanbul/ Kartal

kartal
Kartal’a yapılan çağrıyla ise saat: 20.00’da Kazım Meydanı’nda toplanıldı. Yüzlerce mahallelinin katıldığı yürüyüş sırasında “3 bakan yetmez hükümet İstifa”, “Kapıları kapatın Tayyip kaçmasın”, “Söz yetki karar iktidar halka” sloganları atıldı.
Kutu kutu çalanlara “tenceremiz boş” diyen Kartal halkı, yürüyüşe tencere-tavasıyla gelerek katıldı. Yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan AKP Kartal ilçe binası önüne yapılmış olan çevik kuvvet yığınıyla halkı soyanların nasıl korunduğuna dikkat çekildi.
Kartal Meydanı’nda yürüyüşün sonlandırılmasının ardından İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan açıklama yaptı.

Denizli

denizli
ÖDP Denizli İl Örgütü, son günlerde yaşanan yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili eylem düzenledi. “Bu ülkeyi hırsızlar, yolsuzlar, çeteler yönetemez, hepiniz defolun!” pankartıyla Candoğan Parkı’na yürüyen ÖDP üyeleri, sık sık “Hükümet istifa, söz yetki karar iktidar halka, üreten biziz yöneten de biz olacağız, tek çare sokak tek çare halk iktidarı” sloganları ve alkışlar eşliğinde yaşanan yolsuzluğu protesto etti.
Grup adına basın metni okuyan Kamil Şen, yolsuzluklarla ilgili bakanların istifasının yetmeyeceğini, hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Rize/Pazar

1531910_10152114315687767_1165318212_o

Rize’de ÖDP Rize İl Örgütü, Yolsuzluk düzenine karşı 26 Aralık Perşembe günü 12.30′da Pazar Meydanı’nda bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasıyla eylem sona erdi.

Eskişehir

eskisehir
Yüzlerce Eskişehirli Çarşı tramvay durağında toplanarak AKP’ye “yuh” çekti. Buradan AKP istifa sloganlarıyla yürüyüşe geçen halk Doktorlar Caddesi üzerinden Üniversite Caddesi’ne yürüdü. Burada bulunan Halk Bankası şubesi yapılan yolsuzluğa tepki olarak bazı eylemciler tarafından yumurta yağmuruna tutuldu.
Üniversite caddesinde yapılan yürüyüşün sonunda Espark önünde toplanıldı. Burada Eğitim Sen Şube Başkanı Ender Pervane tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Çekilen halaylarla süren eylemi çevredeki araçlar korna çalarak destek verdi.

İzmir

izmir
İzmir’de kamu ekmekçileri ve siyasi partiler, AKP’li bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu rüşvet ve yolsuzluğu yürüyüşle protesto ederek, hükümeti istifaya çağırdı.
TMMOB İzmir İKK, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Sevinç Pastane’si önünde bir araya gelen emek güçleri ve siyasi partiler, aralarında AKP’li bakan çocuklarının da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluğu protesto etmek amacıyla AKP Konak ilçe binası önüne kadar yürüdü. “Hükümet istifa” pankartı eşliğinde yürüyen binlerce kişi, sloganlar attı. Polisin, Basmane Meydanı’nda yoğun polisiye önlemler alması ise dikkat çekti. AKP Konak ilçe binası önünde grup adına konuşan TMMOB İKK İzmir Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, 11 yıldır tek başına iktidarda olan AKP hükümetinin yıllardır adım adım ördüğü rant ve yolsuzluk düzeninin bu gün daha net göründüğünü söyleyerek, AKP’deki yolsuzluk krizinin her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çekti. AKP’nin iktidar olanaklarını kullanarak rüşvet ve yolsuzluğunu üstünü örtmeye çalıştığını belitten Çiftçi, “AKP’de birkaç bakanın istifa etmesi kirlenmeyi aklayamaz. Rüşvet çarkı kuran ve işletenler, yolsuzluklar üzerinden sağladıkları kaynakları ve her türlü kirli ilişkiye girenler yargı önünde hesap vermelidir” dedi. Çiftçi, “Bu aşamada sonra bakanların istifası değil AKP hükümeti vakit geçirmeden derhal istifa etmelidir” diye konuştu.

Adana
Adana İnönü Parkı’nda toplanmaya çalışan halka polis tazyikli su sıkarak saldırdı. Halk Atatürk Parkı’nda toplanmaya çalıştı; ancak saldırılar sürdü. Adana Atatürk parkında sivil polisler insanları darp ederek gözaltına aldı.

 

Yorum bırakın